Lys opp hagen din i sommer

Lys opp hagen din i sommer!

Det finnes få, hvis ikke noen, grunner til at du ikke skal lyse opp hagen din denne sommeren. Det er med på å bidra til å skape en ekte sommerfølelse som er viktig å ha når ferien endelig er her. For noen er det å sitte på verandaen i lyse varme kvelder, faktisk det beste med hele sommeren! I tillegg bidrar det til masse annet kos og hygge; for eksempel finnes det lys som holder de plagsomme dyrene borte. Man kan få tak i en boks som lyser ut ultrafiolett lys som for eksempel myggen tiltrekkes av. Foran dette lyset finnes det et gitter med strøm på. Når kontakt oppstår, dør myggen umiddelbart. Kanskje grotesk for noen, men svært effektivt.

Det finnes også få grunner til at julebelysningen skal ligge inne nesten hele året. Joda, det høres kanskje rart ut, og meningen er heller ikke at du skal sette ut julenissen i juli, men blanke lysrekker er veldig fint rundt verandaen. Og det kan også fungere fint hvis du setter de opp i busker, og stiller inn et lys på busken. Det å legge en lysslynge på veien inn til huset, er også veldig fint og moderne.

Fasadebelysning er også svært pent å se på, sommer- og vinterstid. Dette resulterer også i færre innbrudd. En tyv vil nok ikke begi seg ut på det huset som er mest belyst i nabolaget. Finner du en billig produsent, skal du heller ikke se bort fra at det ikke koster så mye ekstra. I tillegg er fasadebelysning med på å heve boligen din som helhet. En eventuell kjøper ville nok satt pris på et hus der de fine detaljene er synlige, og som gir huset et moderne blikk. I tillegg så er det svært trivelig for deg og dine gjester.

Unngå høye strømpriser – sett på en timer

Joda, det så fint ut og alle gjestene dine likte det, men så kom strømregning. Og den var ikke lav! Så klart er ikke dette en ønskelig situasjon, men heldigvis er det nokså enkelt å unngå det. Du kan rett og slett enkelt installere en timer som gjør at lysene skrus av og på når du bestemmer det selv. En timer er ikke noe særlig dyrt, og kan skaffes på Biltema for eksempel. Et annen mulighet hvis du ikke har på deg spanderbuksene, kan være å kjøpe inn lys som drives av solcellepanel. Dette er svært populært blant enkelte i de siste årene og koster heller ikke mye. De fungerer slik at de blir ladet opp på dagen når sola skinner, og begynner å lyse når sola går ned igjen. Så lades de opp igjen morgenen etter. Slike lamper kan fint plasseres rundt på gresset, eller i blomsterbedet, og er med på å gi en trivelig atmosfære for deg og dine gjester en hyggelig sommerkveld. I tillegg krever de lite oppmerksomhet. De plasseres rett og slett ut i hagen, og drives av seg selv. Perfekt for late sommerdager!

Les også våre artikler om Nordlys og Yr vs Storm.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.