Hvordan få en grønnere hage?

En hage er et grønt sted men en godt komponert hage har gjerne noen momenter som gjør den mindre grønn og ikke minst krever inngrep i hagen. Det kan være du ønsker å ha en fontene eller kanskje du ønsker noen fine lys i hagen. For å løse dette så er det veldig mange som trekker strøm til hagen, det mange ikke vet er at det finnes veldig gode løsninger som gjør at du kan gi energi til dine lys og fontene på samme måte som dine planter vokser.

Ved å installere i et solcellepanel så kan du faktisk gi lys, lyd og trykk til vannet ditt. Hvilken løsning du trenger, kommer an på hvordan behov du har. Nedenfor har vi skrevet litt om de forskjellige løsningene du kan bruke i din hage:

Lys

Hvis du trenger lys i din hage så har du flere muligheter du kan benytte deg av. Den enkleste måten å få lys i din hage på en grønn måte er å kjøpe inn lys som har et lite solcellepanel på toppen. De kommer i veldig mange forskjellige former og ikke minst designs. Prisene på disse er ikke ille og de koster kun noen få hundrelapper per lampe. Utfordringen med disse er at de gjerne ikke holder veldig lenge og kan bli fort ødelagt.

Vannpumper

Hvis du ønsker en fontene så finnes det vannpumper som har solcellepanel. De er veldig enkle å sette opp og så lenge du har litt sollys så kan du lage en fontene. Utfordringen med disse er at de gjerne ikke har veldig mye trykk så man må jobbe litt med pumpen for å få den til å se bra ut. De kan være litt sensitive, det er derfor viktig å ta godt vare på pumpen og spesielt ta den inn før frosten kommer.

Mini solcelleanlegg

Dersom du har flere enheter du ønsker å koble opp så kan du få deg et mini solcelleanlegg. Her kan man kjøpe inn en løsning som egentlig er laget for hytter. Det finnes flere butikker som har solcellepaneler for hytter. Prisen på disse varierer veldig mye, men for 10000,- så er det fult mulig å få et anlegg som fungerer. Det kan være greit å legge opp strømmen med brytere så du har mulighet til å slå anlegget av og på. Om sommeren når du bruker hagen mest vil produksjonen mest sannsynlig være god nok til å ha det på hele tiden.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.