Hage, fritid og hundebur

En hage er ikke bare stedet for hardt arbeid og mosjon. Det skal også være rom for rekreasjon, kreativitet og lek. Både barn og hunder har godt av å ha tilgang til en hage. Derfor er det god grunn til å legge vekt på hageområdet når du kjøper hus.

Du som har vokst opp med hage vet hva det er snakk om. Barndommens lukter og inntrykk bevares ofte hele livet. Det er minner som gjenopplives umiddelbart når du befinner deg i nærheten av et grøntområde. En hage er også et økologisk system i miniformat hvor det er mye å lære for store og små.

Hundens beste venn

En hage gir hunden anledning til å strekke på bena og trekke frisk luft. En hund av en viss størrelse trenger litt mer enn gulvflatene å boltre seg på. I hagen kan den løpe fritt innenfor et inngjerdet området. Samtidig holder den vakt slik at uønskede gjester tenker seg om en ekstra gang.

Hunden vil heller ikke på samme måte være avhengig av sin herres velvilje når den skal på toalettet. I stedet for tålmodig avvente sin daglige tur, kan den gjøre sitt når behovet melder seg. For eieren blir det også en ting mindre å tenke på med hagen i umiddelbar nærhet.

Med et hundebur i bilen kan hunden også bli med familien på tur. Her holder den seg rolig fram til ankomststedet, om det er en hytta, en park eller en skogstur. Hvis dens nærvær ikke er ønsket, kan den holde seg i hagen og passe på huset.

Hunden skal i bur, ikke sitte løst i setet!

En lekeplass for barna

Hagen kan enkelt legges til rette for barnlige og barnslige aktiviteter. Man kan si at hagen allerede i utgangspunktet er et godt sted for lek. Barnets fantasi alene kan forvandle den til en eventyrverden på linje med Hundremeterskogen. Ripsbuskene eller solbærbuskene i bestefars eller bestemors hage glemmer man aldri.

Det grønne er også et perfekt sted for spill og leker som sisten, hauk og due med flere. Krokett er for så vidt en egnet aktivitet for både små og store.

Det er heller ikke noe problem å installere lekeapparater som husker eller ei sandkasse på plenen. Når behovet ikke er der lenger, kan de lagres eller selges videre til andre som har større behov for dem.

Et sted for alle

Men glem ikke deg selv opp i alt dette. Sett ut en utesalong og nyt livet. En lykkelig hageeier er til stor glede for seg selv og andre.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.