Oppussing og hage på nordmenns sommershoppetopp

Oppussing og hageutstyr står øverst på listen når nordmenn skal bruke ferie- og skattepenger denne sommeren. Allerede i vårmånedene var netthandelen innenfor flere av disse kategoriene nær doblet sammenlignet med i fjor.

Ifølge en representativ undersøkelse Klarna har fått utført har en av fire nordmenn (26 %) planer om å bygge, pusse opp eller male i sommer. Deretter er det innkjøp til hage som møbler og lignende som er øverst på ønskelisten. 

Kategorien byggevarer kjøpt gjennom Klarnas betalingsløsninger har økt med mer enn 100 prosent i april og mai sammenlignet med samme periode i fjor. Interiør, hage og møbler har hatt en nesten like stor vekst med over 80 prosent. 

– Det er helt åpenbart at mange nordmenn planlegger å pusse opp hus og hjem med både ny maling og nytt interiør i løpet av sommeren. Det henger selvsagt sammen med den spesielle sommerferien som koronapandemien har gitt de fleste av oss. Mye av årets ferie- og skattepenger kommer nok til å bli investert i dette, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Klarna er Norges klart største betalingstjeneste på nett med sine mer enn 7000 tilknyttede norske nettbutikker. Det er salgsstatistikk herfra som viser den kraftige omsetningsøkningen innenfor bygg, oppussing, interiør og møbler. 

Kjente nordmenn åpner sine dører for å inspirere

For å inspirere sine mange brukere vil Klarna gjennom sommeren besøke flere kjente nordmenn for å ta en titt på hvordan de har det hjemme, og se hvilke løsninger de har valgt. Først ut i YouTube-serien «Klarna stikker innom» er Senkveld-programleder Helene Olafsen. Hun er midt i oppussingen av sitt nye hjem på Malmøya i Oslo.

I tillegg til egne kanoner, et Pippi/Helene-kunstverk og kokende vann i kranen, er det samboer Jørgen Nilsen sin Georg Jensen-samling som får mest oppmerksomhet i seriens første episode.

– Jeg får Georg Jensen av Jørgen til jul og til bursdager, ikke bedt om det, får det likevel, sier Helene i «hjemme hos-videoen».

Ifølge Illums Bolighus er nettopp Georg Jensen en sikker investering til boliginnredningen. Det danske designmerket, som er mer enn 100 år gammelt, er mer aktuelt enn noensinne. 

– Hos oss er Georg Jensen et av våre aller største brands. Spesielt den klassiske Bloom-serien er en bestselger. Det blankpolerte stålet, som er et av kjennetegnene til Georg Jensen, er et materiale som aldri går av moten, sier digital markedsansvarlig hos Illums Bolighus, Karen Kjendseth Fjeld.

Ifølge henne har også etterspørselen etter norsk design som Northern og Eikund, sammen med dekorelementer i naturlige organiske former i spreke farger, vært spesielt populært blant deres kunder denne våren.

De fire profilene Klarna stikker innom i første omgang er Helene Olafsen, Micheal Ray Vera Cruz Angeles (aka Mike/akam1k3), Dagny og Thomas Hayes. 

5 på topp: Dette er de større kjøpene nordmenn planlegger i sommer:

1. Byggevarer, maling og oppussing (26 %)

2. Grill, hagemøbler, hageutstyr eller planter (16 %)

3. Elektronisk utstyr som tv, data, spillkonsoller eller mobil (14 %)

4. Innredning (møbler, hjemmekontor og lignende (12 %)

5. Sport- og fritidsutstyr (9 %)

Undersøkelsen er gjennomført av analyseinstituttet YouGov. Det er i perioden 13-15 gjennomført til sammen 1021 CAWI-intervjuer med personer i alderen 18+ år

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.