Når det er på tide med en ny gressklipper

Gresset ser aldri ut til å slutte å vokse, gjør det? Når gressklippesesongen starter er det som om du klipper en dag og så snur deg og gresset ditt er allerede gjengrodd. Vel, ikke fullt så ille, men når gresset får nok vann og næringsstoffer, må vi kanskje klippe mer enn en gang i uken.

Vi bruker gressklippere til å ta vare på all denne gressveksten, men noen ganger klarer ikke klipperen du har oppgaven. Det kan være skadet, gammelt eller vanskelig å bruke, men det er noe galt, og du vil endre det. Så hvordan bestemmer du deg for om du skal reparere og fortsette å bruke det du har, eller å få en ny gressklipper?

Det er alvorlig skade

Å gjenoppbygge en skadet motor kan koste omtrent halvparten så mye, eller enda mer, enn kostnadene ved å kjøpe en ny gressklipper. En skadet motor eller veivaksel vil vanligvis sette deg tilbake minst et par tusen kroner. For rideklippere er overføringsproblemer en annen kostbar reparasjon. Og med mindre klipperen din fortsatt er under garanti for disse reparasjonene, vil du kanskje bare skaffe deg en ny klipper.

Klipperen er gammel

Alt for gammel klipper…

De fleste gressklippere vil vare i 8 til 10 år hvis du tar godt vare på dem. Men noen ganger vil de begynne å forverres raskere hvis du starter med en klipper av lavere kvalitet, du kom på etterskudd med vedlikehold, eller du bruker klipperen oftere enn «normalt». Så hvis den eldre klipperen din begynner å vise tegn på slitasje, kan det være på tide med en ny. Hvis klipperen begynner å kreve mer vedlikehold enn normalt eller bare ikke klipper så godt som den pleide, kan det være mindre problem å kjøpe en ny enn reparasjoner.

Så ta gjerne en titt på lenken, og se hva du kan finne der! Det er ikke rent lite!

Ikke gjør sånn: