Husk på belysningen når du fornyer soverommet

Soverommet er et takknemlig rom når det gjelder å gjennomføre en rask oppussing, sammenlignet med for eksempel kjøkken, bad eller andre rom med mer kompliserte løsninger. Et soverom er ofte relativt begrenset i størrelse, og det er enkelt å male et par vegger, skifte ut møbler, eller kanskje helt enkelt bare fornye rommet med nye tekstiler. Samtidig er det viktig ikke å glemme at det er mulig å gjøre mye med belysning.

Lamper som er en del av en helhet

Det er faktisk lett å glemme belysningen på soverommet, fordi den kanskje alltid har vært som den er. Det kan være at et par sengelamper er fast monterte på veggen, eller at en stålampe i et hjørne ved sengen er eneste leselys. Da er det mye å hente på å velge en belysningsløsning som er mer helhetlig og gjennomtenkt.

En god nattbordslampe har ikke bare en viktig funksjon, som for eksempel leselys eller nattlys, men kan også være et designelement i seg selv. Utvalget av nattbordslamper er svært stort, og det er selvfølgelig også mulig å kombinere en nattbordslampe med en vegg-, gulv- eller taklampe fra samme produsent eller serie.

Belysning til forskjellige behov

Det er viktig å huske på at lys er en svært viktig faktor når det gjelder innsovning. Alle vet hvor vanskelig det kan være å sovne en lys sommernatt, og mobilskjermen er heller ikke noen ideell aktivitet ved leggetid.

En nattbordslampe kan gjerne ha begrenset lysstyrke, og en fargetemperatur som er mer tilpasset soverommet. Husk på at det er mulig å velge smarte lyspærer, som kan dimmes og tilpasses når det gjelder fargetemperatur. Da kan du velge å ha lysstyrken på et nivå tilpasset lesing tidlig på kvelden, for å dimme den ned til et behagelig nattlys senere på kvelden.

Så ta med belysningen i planleggingen neste gang du skal fornye soverommet – det vil du ikke angre på.