Det finnes mange morsomme norske komedier å velge mellom

Det produseres mange gode komedier i Norge, innen vidt forskjellige sjangere. På den ene siden finner du enkle barnefilmer, og helt på den andre siden også zombie-komedier som «Død snø». Mellom disse ytterpunktene finnes det store suksesser som Børning 3 – en del av den suksessrike Børning-serien.

Et relativt lite marked – mange morsomme filmer

Det norskspråklige filmmarkedet er ikke stort, og det er relativt få filmer som distribueres utenfor Norges grenser. Noen ganger prøver norske filmskapere å produsere filmer som kan appellere også til publikum i for eksempel Sverige. Det er også naturlig med tanke på at flere svenske og norske skuespillere tar plass i filmer på begge sider av grensen. Den morsomme norske filmsuksessen Børning 3 er et godt eksempel. Mange kjente norske fjes er med i filmen, men også svenske og tyske skuespillere.

Børning-serien er et relativt sjeldent eksempel på en norsk komifilm-serie, vanligvis er de fleste norsk komedier frittstående filmer. Elling er kanskje et av de mest ikoniske eksemplene på denne typen norske frittstående komedier, som også har en dypere mening.

Norske komedier for barn – fra det svært enkle til mer komplekse filmer

Den klassiske filmen «Flåklypa Grand Prix» er fra 1975, og rangeres ofte blant de aller beste norske komediene. Samtidig er denne filmen sannsynligvis også den mest velkjente norske animasjonsfilmen. Det er også produsert flere andre norske animasjonsfilmer med høyt budsjett, inkludert «Dyrene i Hakkebakkeskogen» som ble en suksess i 2016.

Det finnes også en rekke enklere norske komedier tiltenkt barn, selv om flere av dem bærer preg av å være samlebåndsproduksjoner. De kan selvfølgelig ha en underholdningsverdi for de aller yngste i familien, men filmer om Karsten og Petra, Gråtass og tilsvarende er ikke nødvendigvis veldig underholdene for de litt eldre i familien. Samtidig skal vi selvfølgelig være glade for at det produseres et bredt utvalg norske barnekomedier.